maanantai 9. huhtikuuta 2018

Abi englanti 2016

3/5
Kirjoitin keväällä 2018 englannin yo-kokeen. Valmistauduin siihen tukeutuen abi-kurssin antiin sekä selaamalla Grammar Rules! -kirjaa. En siis osallistunut muille englannin kursseille, sillä olen ne aikoinani käynyt (yli 10 vuotta sitten). Englannin abi-kurssille oli valittu Otavalta teos Abi englanti.

Hankin itselleni Abi englanti -kirjasta vuoden 2016 painoksen CD:n kanssa sekä ratkaisuvihkon samalta vuodelta. Olen ihan tyytyväinen kirjaan. Kirjan tehtävien osa-alueet ovat luetun ymmärtäminen ja kuuntelu, sanastot sekä kielioppi. Ohessa on myös neuvoja ja esimerkkejä yo-kokeessa olevaa kirjoitustehtävää varten.



Koin kirjan olevan hyvä katsaus englanninkieleen, siihen, millaisiin asioihin tulisi kiinnittää huomiota. Ratkaisuvihko oli minulla mukana jokaisen tehtävän tarkistuksessa. Teinkin lähes kaikki tehtävät kirjasta; vain muutamia jäi tekemättä lukukappaleiden yhteydestä. CD oli mukava lisä tehtävien teossa.

Grammar Rules! -teosta tarvitsin kyllä myös, sillä Abi englanti -kirjassa on kielioppiin liittyviä tehtäviä, mutta ei minkäänlaista teoriaa. Ratkaisuvihkosta löytyy jonkin verran huomautuksia, mutta kauan aikaa sitten kielioppia opiskelleena tarvitsin todella lisäapua.

Luulisin, että tilanteessa, jossa kirjoituksiin mennessä on melko tuoreesti käytynä englannin kursseja sekä kielioppia, niin kurssikirjat ja Grammar Rules! riittävät kertaamiseen. Jos taas englannin kurssien muisto on jäänyt kauas historiaan, voi Abi englanti -kirjasta olla iloa  ikäänkuin pikakelauksena. Ei tarvitse lähteä kahlaamaan kaikkia kurssikirjoja alusta asti läpi.


Tekijät: Riitta Silk & Jaakko Mäki
Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu
1.-6. painos, 2016
Abi englanti: ISBN 978-951-1-26534-4
Abi englanti Ratkaisut: ISBN 978-951-1-26535-1